ΚΥΡΙΑΚΗ 18/6 – ΤΕΤΑΡΤΗ 21/6

ΛΑΚΩΝΙΑ – ΜΕΣΣΗΝΙΑ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/6/2017:  Αθήνα – Σπάρτη – Αρεόπολη

Αναχώρηση 08.00 από την Αθήνα  για τη Σπάρτη με ενδιάμεση στάση για καφέ.  Φτάνουμε στη Σπάρτη και κατευθυνόμαστε στον αρχαιολογικό χώρο του Mενελάειου, 5 χιλ. ΝΑ της Σπάρτης, στην ανατολική όχθη του Ευρώτα στην περιοχή που κατά τους αρχαϊκούς χρόνους ονομαζόταν Θεράπνη και περιλαμβάνει την κορυφογραμμή ενός συμπλέγματος λόφων («Βόρειος λόφος», Mενελάειο, Προφήτης Ηλίας και Αετός). Πρόκειται για ένα σημαντικό χώρο της ιστορίας της Λακωνίας, και έναν ιδιαίτερα γοητευτικό τόπο για τον επισκέπτη ο οποίος μετά από ανάβαση μέσα από ελαιώνες, αντικρίζει στην κορυφή του λόφου το εντυπωσιακό και ιδιότυπο αρχιτεκτονικά ιερό των κλασικών χρόνων και τα συντηρημένα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα της μυκηναϊκής εποχής. Από την κορυφή του λόφου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει καλύτερα τη μνημειακή τοπογραφία της κοιλάδας του Ευρώτα και να θαυμάσει το φυσικό ανάγλυφο του Tαϋγέτου. Παραμονή για το μεσημεριανό γεύμα στη Σπάρτη  και αναχώρηση για την Αρεόπολη. Η Αρεόπολη είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα χωριά της Μάνης, γι αυτό και θεωρείται ως «πρωτεύουσα» της Μέσα Μάνης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/6/2017: Αρεόπολη – Μονεμβασιά

Μετά το πρωινό επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο Μάνης, που στεγάζεται στον Πύργο Πικουλάκη στην Αρεόπολη, δίπλα στον ναό του Αγίου Ιωάννη, και αποτελεί έναν από τους σταθμούς στο «Δίκτυο Μουσείων Μάνης». Το συγκρότημα είναι μια οχυρή μανιάτικη κατοικία, με πύργο και πυργόσπιτο, των προεπαναστατικών χρόνων δωρεά του Ιωάννη Πικουλάκη στο Δημόσιο. Στον Πύργο Πικουλάκη η μόνιμη έκθεση έχει θέμα τις «Ιστορίες θρησκευτικής πίστης της Μάνης». Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Μονεμβασιά. Μια από τις πιο καλοδιατηρημένες και ζωντανές καστροπολιτείες στην Ελλάδα, που συγκεντρώνει όλο το χρόνο φανατικούς επισκέπτες. Θα επισκεφθούμε την Αγία Σοφία, τον Ελκόμενο και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Η Αρχαιολογική Συλλογή της Μονεμβασίας στεγάζεται σε ιστορικό διατηρητέο κτήριο με πολλές οικοδομικές φάσεις: κτίσθηκε ως Τζαμί στην Τουρκοκρατία (16ος αιώνας), μετασκευάσθηκε σε δημόσιο κτήριο στην Β’ Ενετοκρατία (1690-1713) και λειτούργησε ως φυλακή και καφενείο μετά την απελευθέρωση. Στην παλιά πόλη διατηρούνται πολλές εκκλησίες, αρχοντικά πλούσιων εμπόρων, κρήνες, χαμάμ και στριφογυριστά καλντερίμια σε αξιοσημείωτα καλή κατάσταση, διαφυλάσσοντας ατόφια την ατμόσφαιρα αυτού του οικισμού, που από τα βυζαντινά χρόνια μέχρι το 19ο αιώνα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της ευρύτερης περιοχής. Θα παραμείνουμε προαιρετικά  για το μεσημεριανό μας φαγητό. Το απόγευμα αναχώρηση για το Γύθειο με μια μικρή στάση για καφέ άφιξη στην Αρεόπολη. Διανυκτέρευση.

 

 

ΤΡΙΤΗ 20/6/2017:  Αρεόπολη – Καλαμάτα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Βλυχάδα στο Σπηλαίο Δυρού το οποίο  εξερευνήθηκε συστηματικά από τους σπηλαιολόγους Ιωάννη και Άννα Πετροχείλου είχαν εξερευνηθεί και χαρτογραφηθεί 1.600 μέτρα. Στην εποχή μας το γνωστό μήκος του σπηλαίου ξεπερνά τα 14 χιλιόμετρα. Μοναδική εμπειρία αποτελεί η περιήγηση με βάρκα στα λιμναία τμήματα της Βλυχάδας, που επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαύσουν ένα μαγευτικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο. Συνεχίζουμε για τη Καλαμάτα από Μεσσηνιακή Μάνη –  Καρδαμύλη,  παραμονή για να επισκεφθούμε τους Πύργος των  Μούρτζινων και αναχώρηση για τη Καλαμάτα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/6/2017: Καλαμάτα –Αθήνα

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για να επισκεφτούμε το Ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας. Θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, το μουσείο παραδοσιακής φορεσιάς Καρέλια, την Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων και την Υπαπαντή.  Από εκεί αναχώρηση για Αθήνα.

 

 

Συμμετοχή 200€ το άτομο με προκαταβολή 80 ευρώ το άτομο στο Γραφείο Ταξιδίων Μαυρογιάννης Travel μέχρι 08/06/2017, στους παρακάτω λογαριασμούς:

 

Εθνική Τράπεζα:

12244036229  / GR03 0110 1220 0000 1224 4036 229

ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΕΠΕ

 

Alpha Bank:

218 00 2320 001436 / GR41 0140 2180 2180 0232 0001 436

MAΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΡΣ ΕΠΕ

 

Διαφορά μονόκλινου 50€

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται: Μεταφορές με πούλμαν, διαμονή με πρωινό και συνοδός – ξεναγός εκδρομής.

 

Αρεόπολη, Ξενοδοχείο Μάνη http://www.hotelmani.gr/

Καλαμάτα, Ξενοδοχείο Pharae Palace  http://www.pharae.gr/