ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

 • Σάββατο 7 Οκτωβρίου και ώρα 9.00 π. μ. Αναχώρηση από Πλατεία Συντάγματος μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως: Αρχαιολογικός περίπατος στη θέση «Μπρεξίζα», στην περιοχή της Νέας Μάκρης, όπου θα επισκεφθούμε το Ιερό των Αιγυπτίων Θεών και θα δούμε τα αυθεντικά αγάλματα στο Μουσείο του Μαραθώνα. Ξενάγηση από την αρχαιολόγο κυρία Καλλιόπη Φωτιάδη. Θα ακολουθήσει γεύμα σε κοντινή ταβέρνα. Επιστροφή στην Αθήνα το απόγευμα.
  Δηλώσεις συμμετοχής: 20 ευρώ,  (μέχρι 35 άτομα), στο Ταξιδιωτικό Γραφείο  ΜΕΜΝΩΝ TRAVEL τηλ.: 210 32 400 36, Πανεπιστημίου 67. Για ακυρώσεις μία ημέρα πριν την εξόρμηση θα καταβάλλεται το ήμισυ της συμμετοχής.
 • Σάββατο 21 Οκτωβρίου και ώρα 10.00-17.00, στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου: Μπαζάρ βιβλίων των εκδόσεων των Φίλων (σειρά ΟΒΟΛΟΣ), βιβλία ιστορικά και άλλα που πραγματεύονται θέματα νομισματικής, τα οποία αποτελούν δωρεά των μελών στους Φίλους.

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

 • Σάββατο, 11  Νοεμβρίου και ώρα 08.30 π. μ. Αναχώρηση από Πλατεία Συντάγματος μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως: Ημερήσια εξόρμηση στο Άργος για να επισκεφθούμε το νέο Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας, όπου θα μας ξεναγήσει η Αρχαιολόγος κυρία Αναστασία Βασιλείου. Θα ακολουθήσει γεύμα στο Ναύπλιο. Επιστροφή στην Αθήνα το απόγευμα.
  Δηλώσεις συμμετοχής: 25 ευρώ,  (μέχρι 35 άτομα), στο Ταξιδιωτικό Γραφείο  ΜΕΜΝΩΝ TRAVEL τηλ.: 210 32 400 36, Πανεπιστημίου 67. Για ακυρώσεις μία ημέρα πριν θα καταβάλλεται το ήμισυ της συμμετοχής.

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

 • Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου και ώρα 08.30 π. μ. Αναχώρηση από Πλατεία Συντάγματος μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως: Ημερήσια εκδρομή στη βυζαντινή Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου της Λέχοβας (12αι.), και στο Ασκληπιείο  της Αρχαίας Τιτάνης. Η Μονή είναι κτισμένη στην ανατολική πλευρά του βουνού Τιτάν ή Βέσιζα, στην ορεινή Κορινθία στα 1050μ.,  και προσεγγίζεται μέσα από μια υπέροχη διαδρομή γεμάτη πλατάνια, στη δεξιά όχθη του χειμάρρου Ελισσώνα. Για το Ασκληπιείο ο Παυσανίας αναφέρει ότι η λατρεία σε αυτό το μέρος ήταν αρχαιότατη, καθώς εδώ συνέρρεαν κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητές από όλη την Πελοπόννησο και άφηναν τα λατρευτικά αφιερώματά τους στα αγάλματα του Ασκληπιού και της Υγείας.  Η ημέρα μας επιφυλάσσει μια μοναδική έκπληξη – διαδρομή σε άγνωστο πανάρχαιο δρυόδασος  στις πλαγιές της Ζήρειας.
  Δηλώσεις συμμετοχής: 20 ευρώ,  (μέχρι 35 άτομα), στο Ταξιδιωτικό Γραφείο  ΜΕΜΝΩΝ TRAVEL τηλ.: 210 32 400 36, Πανεπιστημίου 67. Για ακυρώσεις μία ημέρα πριν την εξόρμηση θα καταβάλλεται το ήμισυ της συμμετοχής.
 • Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου και ώρα 11 π. μ.: Επίσκεψη στο νέο Μουσείο Παιχνιδιών, παράρτημα του Μουσείου Μπενάκη,  Λεωφ. Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1, Παλαιό Φάληρο. Τηλ.  213-0258498. ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: 217, 550, 860, A1, B1, B2. ΤΡΑΜ: Στάση ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ.
  Συνάντηση στην είσοδο του Μουσείου ένα τέταρτο νωρίτερα. Τιμή εισιτηρίου  11 € και 9 € μειωμένο (άνω των 65), συμπεριλαμβανομένης της ξενάγησης.
  Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 25 άτομα, στην Ειδική Γραμματέα του Συλλόγου, κυρία Μαρία Χωραφά, τηλ.: 210 723 2987.
 • Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα των Εσπερίδων του Νομισματικού Μουσείου: Διάλεξη της  Δρος, κυρίας  Ευφροσύνης Νομικού, Μουσειολόγου, Ερευνήτριας Εκπαίδευσης / University College London  (U.C.L.)  Institute of Education, Γενικής  Γραμματέως του  ΙCOMON με θέμα: «Νομισματική και Μουσεία σήμερα: άνθρωποι, φορείς και διεθνείς τάσεις».