Παραμονή Πρωτοχρονιάς έφυγε από κοντά μας στο Λονδίνο, στα 63 της χρόνια, ένα από τα παλαιότερα και πολύ αγαπητά μέλη του Σωματείου μας.

Η Εύη Καλοδίκη, εξαίρετη αγγειοχειρουργός, μαζί με την αδελφή της, ιατρό επίσης Μαρία Καλοδίκη-Καραμανώλη, εδώ και δεκαετίες, είχε συνδεθεί τόσο με το Μουσείο, όσο και με τη Μάντω Οικονομίδου, με το Σωματείο μας αλλά και με πολλά μέλη του ΔΣ. Με αγάπη και συνέπεια παρακολουθούσε την πορεία των ‘Φίλων του Νομισματικού Μουσείου’.
Χαρακτήρας ιδιαίτερος η Εύη, ευφυής, δοτική , αφιλοκερδής, δραστήρια, ακούραστη, με ευαισθησία στον πολιτισμό, στην τέχνη και τα αντικείμενα τέχνης, τα οποία κατέκλυζαν το σπίτι της, αλλά κυρίως με αγάπη και ειλικρινές ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, ως ιατρός και ως άνθρωπος. Η βοήθειά της πηγαία, συνεχής και αδιάλειπτη.

Κινήθηκε σταθερά στους κόλπους της ελληνικής κοινότητας της Αγίας Σοφίας, στο Bayswater του Λονδίνου, και διακρίθηκε για την υποστήριξή της στους Έλληνες και Κυπρίους ομογενείς, καθώς υπήρξε μάλιστα και μακρόβια Πρόεδρος της ‘Εταιρείας Ελλήνων Επιστημόνων Μεγάλης Βρετανίας’. Μια ελληνίδα στη Βρετανία και ένας πολίτης του κόσμου, συγχρόνως. Πολλά θα χάσουν οι έλληνες του Λονδίνου από την απουσία της…
Παράλληλα υπήρξε εκ των πρωτεργατών της δημιουργίας του Σωματείου ‘Οι Φίλοι του ποιητή Γιώργου Σαραντάρη’, ενός φορέα στον οποίο δραστηριοποιήθηκε επίσης έντονα .

Πολλοί είμαστε εκείνοι που δεν θα λησμονήσουμε την Εύη της προσφοράς και του πολιτισμού.
Στην αγαπημένη μας αδελφή της Μαρία Καλοδίκη-Καραμανώλη εκφράζουμε τα θερμότατα και εγκάρδια συλλυπητήριά μας.

Η εξόδιος ακολουθία της Εύης Καλοδίκη την Τρίτη 8 Ιανουαρίου και ώρα 15.00 στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών στον Ι. Ν. των Αγίων Θεοδώρων.

Το Δ. Σ. των Φίλων