ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 2020

 

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

 

Αγαπητοί φίλοι,

Μετά τη λήψη των νέων αυστηρών περιοριστικών μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό, το εν ενεργεία Δ.Σ. των Φίλων (άρθρα 8 και 15 του καταστατικού του Συλλόγου) αποφάσισε ομόφωνα να μεταθέσει τις αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου Δ.Σ. τον Μάρτιο του 2021 για τους παρακάτω λόγους:

-Η διασφάλιση της υγείας των μελών μας, ο μεγαλύτερος αριθμός των οποίων ανήκει σε ευπαθείς ομάδες, αποτελεί την κύρια προτεραιότητα του Δ.Σ.

-Η εκλογή νέου Δ.Σ. είναι θεσμοθετημένη δημοκρατική διαδικασία που δεν επιδέχεται περιορισμούς.

-Με την επιβολή του εν γένει περιορισμού πολιτιστικών δραστηριοτήτων, που είναι και οι κύριοι σκοποί του Σωματείου, είμαστε υποχρεωμένοι  να μην διοργανώσουμε τους επόμενους μήνες και μέχρι να ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση πολιτιστικές εκδηλώσεις και να περιοριστούμε κατά το δυνατόν στην εκδοτική μας δραστηριότητα και την υποστήριξη του έργου του Νομισματικού Μουσείου.

– Σύμφωνα με το άρθρο 8 του καταστατικού μας: «Σε περίπτωση μη έγκαιρης εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου από τη Γενική Συνέλευση η θητεία  του εν ενεργεία Διοικητικού Συμβουλίου και της Τριμελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής παρατείνεται μέχρι τη νέα εκλογή». Στην προκειμένη λοιπόν περίπτωση πρόκειται για ανωτέρα βία που παρεμποδίζει την έγκαιρη εκλογή. Άλλωστε ο Μάρτιος είναι ο κανονικός μήνας διενέργειας των εκλογών, όπως ορίζεται στο άρθρο 15 του καταστατικού μας.

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστεί το Δ.Σ. να λάβει αποφάσεις διαχείρισης των οικονομικών του πόρων, πέρα από τα τρέχοντα έξοδα και την πραγματοποίηση των οριζόμενων από το καταστατικό του Σωματείου σκοπών, θα σας ενημερώνουμε ηλεκτρονικά και σε μεγάλη ανάγκη και ταχυδρομικά.

Με την ελπίδα ότι προϊόντος του χρόνου η κατάσταση της πανδημίας θα βελτιωθεί, σας ευχόμαστε καλή δύναμη, καλή υγεία για το επόμενο διάστημα και καλό κουράγιο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Το Δ. Σ.

Αρχείο