Αρ. Πρωτ.:08 /2022
Αθήνα, 06 Μαΐου 2022

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο των Φίλων του Νομισματικού Μουσείου σας εύχεται καλό καλοκαίρι!
Με τη σταδιακή άρση των περιορισμών και μέτρων προστασίας από την πανδημία, προσπαθούμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα, ελπίζοντας ότι δεν θα έχουμε άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις .
Σας καλούμε λοιπόν να συμμετέχετε στις παρακάτω εκδηλώσεις μας:

ΜΑΙΟΣ

Τετάρτη, 25 Μαΐου και ώρα 12.15 – Μονή Δαφνίου.
Επίσκεψη στην Έκθεση που λειτουργεί στη Μονή Δαφνίου με τίτλο: «Φιλελληνισμός και Ελληνική Επανάσταση-Η Μονή Δαφνίου μέσα από τους περιηγητές» με εκθέματα της Συλλογής Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου και του Χαϊδαριώτη αρχιτέκτονα και συλλέκτη Γιάννη Ιγγλέση. Θα ξεναγήσει η Αρχαιολόγος Καλλιόπη Φλώρου,Τμηματάρχης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων Εφορείας Δυτικής Αττικής.
Συνάντηση στην είσοδο της Ιεράς Μονής Δαφνίου στις 12.15 ακριβώς.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Σάββατο 4 Ιουνίου και ώρα 18.00-20.30 – Κήπος Νομισματικού Μουσείου (Ιλίου Μέλαθρον).
Διαδραστικό δρώμενο χαρακτικής τέχνης με θέμα την κάλπικη λίρα από την ομάδα «Εργάνη 5+1». Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από δύο μουσικούς (βιολί, κιθάρα).Διαδραστικό δρώμενο χαρακτικής τέχνης με θέμα την κάλπικη λίρα από την ομάδα «Εργάνη 5+1». Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από δύο μουσικούς (βιολί, κιθάρα).

Πέμπτη 9 Ιουνίου και ώρα 8.30 εκδρομή στον Αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντα Αττικής.
Θα περιηγηθούμε στο Φρούριο, τα ιερά, το θέατρο και το γυμνάσιο. Θα μας ξεναγήσει η αρχαιολόγος της Εφορείας Ανατολικής Αττικής Κυρία Στέλλα Ραυτοπούλου.
Συνάντηση στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, μπροστά στο Εθνικό, Ιστορικό Μουσείο (Παλιά Βουλή) για επιβίβαση στο πούλμαν, ώρα 8.30 ακριβώς.
Δηλώσεις συμμετοχής (20 ευρώ το άτομο) στο ταξιδιωτικό γραφείο LAINAS TOURS, Νικηταρά 8, Αθήνα, τηλ.:2103802711, 6983461475.

  • Ώρα 08.30 Αναχώρηση για τον Ραμνούντα
    (Σημείο Συνάντησης Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, Σταδίου 13).
  • Ώρα 09.30 Άφιξη και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο όπου θα περπατήσουμε στην ιερά οδό με τους ταφικούς περιβόλους μέχρι τις βάσεις των ναών της Νεμέσεως και Θέμιδος. Στη συνέχεια αφού δούμε το Φρούριο του Ραμνούντα από ψηλά θα επισκεφθούμε τη στεγασμένη αποθήκη όπου βρίσκεται ο αναστηλωμένος θριγκός του ναού της Νεμέσεως (για άνετη περιήγηση και επειδή υπάρχουν ανηφόρες-κατηφόρες θα χρειαστείτε αθλητικά υποδήματα και για καλύτερη στήριξη μπαστουνάκι ορειβασίας).
    Γεύμα στην περιοχή.
  • Αναχώρηση για Αθήνα (περίπου) 16.00.

Αρχείο