Αγαπητοί φίλοι,
Σας στέλνουμε το τελικό πρόγραμμα για την εκδρομή στην Αρχαία Τενέα μαζί με ενημερωτικό σημείωμα της περιοδικής έκθεσης BioMuse, την οποία και θα επισκεφθούμε.
Σας παρακαλούμε, για πρακτικούς λόγους, να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι 20 Σεπτεμβρίου. ‘Οσοι μας έχετε ήδη ειδοποιήσει δεν χρειάζεται να το επαναλάβετε.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ
Ιωάννα Κολτσίδα-Μακρή

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΝΕΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Αρ. πρωτ.: 13/2022

Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2022

 

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Ξεναγούν η Διευθύντρια της Ανασκαφής Δρ. Έλενα Κόρκα , Επίτιμη Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και οι συνεργάτες της.

 

08.00: Αναχώρηση από  το Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο  (Σταδίου 13, Πλατεία

Κολοκοτρώνη).

 

Άφιξη στην Κόρινθο. Επίσκεψη και ξενάγηση στην περιοδική Έκθεση  BioMuse :

«Από τα θραύσματα των οστών στις ιστορίες των ανθρώπων» στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα  (Αράτου 24, Κόρινθος). Η έκθεση υλοποιείται σε συνέχεια του ερευνητικού προγράμματος BioΜuse, μια σύμπραξη φορέων της Ελλάδας και της Γερμανίας, που στόχο έχει την ψηφιοποίηση, την τεκμηρίωση και την διαφύλαξη πολύτιμων δεδομένων βιολογικής και πολιτισμικής κληρονομιάς. Κεντρική ιδέα του έργου είναι η αφήγηση ατομικών βιογραφιών, που προέκυψαν μέσα από τη μελέτη των σκελετικών καταλοίπων πραγματικών ανθρώπων που έζησαν στην Ελλάδα τα τελευταία 11.000 χρόνια. Μία από τις δέκα βιογραφίες που έχει δημιουργηθεί αφορά σε οστεολογικό υλικό από την Συστηματική Αρχαιολογική Έρευνα της αρχαίας Τενέας, που διεξάγεται στο Χιλιομόδι Κορινθίας υπό την διεύθυνση της δρ. Έλενα Κόρκα (βλ. συνημμένο ενημερωτικό σημείωμα).

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην ανασκαφή της αρχαίας Τενέας και στο εργαστήριο του ερευνητικού προγράμματος.

Γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής.

17.00: Επιστροφή στην Αθήνα.

Δηλώσεις συμμετοχής (25 ευρώ το άτομο) στο ταξιδιωτικό γραφείο LAINAS TOURS, Νικηταρά 8, Αθήνα, τηλ.:2103802711, 6983461475. Όσοι μας έχουν ήδη ειδοποιήσει για τη συμμετοχή τους δεν χρειάζεται να το επαναλάβουν.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

ΤΟ Δ. Σ. των ΦΝΜ

 

Ενημερωτικό σημείωμα της περιοδικής έκθεσης BioMuse

BioMuse Ενημερωτικό

Αρχείο