Το Διοικητικό Συμβούλιο των Φίλων του Νομισματικού Μουσείου αποχαιρετά με θλίψη τον Olivier Picard, ο οποίος απεβίωσε την Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2023 στη Θάσο, το αγαπημένο του νησί, σε ηλικία 83 ετών.

Ο Olivier Picard υπήρξε ένας από τους διαπρεπέστερους ιστορικούς και νομισματολόγους της γενιάς του. Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στα Πανεπιστήμια Paris Nanterre(πρώην ParisΧ) και Paris-Sorbonne (Paris IV), μέλος, διευθυντής (1981-1992) και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, πρόεδρος της Société française de numismatique και της Association des études grecques. Για το εντυπωσιακό έργο του επιβραβεύθηκε με την εκλογή του στην Académie des Inscriptions et Belles Lettres το 2009.

Ο εκλιπών αγάπησε πολύ την Ελλάδα, όπου πέρασε αρκετά χρόνια της ζωής του, συνδέοντας άρρηκτα το έργο του με την ελληνική επιστημονική κοινότητα. Ιδιαίτερα γόνιμη ήταν η συνεργασία του με τους διευθυντές και το επιστημονικό προσωπικό του Νομισματικού Μουσείου. Υπήρξε ακούραστος δάσκαλος, φίλος και συνοδοιπόρος πολλών αρχαιολόγων, ιστορικών και ερευνητών και άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του  στο έργο όλων των συνεργατών και μαθητών του.

Οι Φίλοι του Νομισματικού Μουσείου θα θυμούνται την ευγενή παρουσία του και την ενεργή συμμετοχή του στις επιστημονικές δράσεις του Σωματείου. Το Διοικητικό Συμβούλιο απευθύνει τα ειλικρινή του  συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

Αρχείο