ΜΕΜΝΩΝ  ΤRΑVEL

Πανεπιστημίου  67 – τ.κ. 10564

Τηλ.210.3240036  &  3245604  Fax. 210.3252757

Email. info@memnontravel.gr     www.memnontravel.gr

 

ΣΙΚΕΛΙΑ- ΚΑΤΩ  ΙΤΑΛΙΑ ΣΑΛΕΝΤΟ  – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ  ΧΩΡΙΑ

                                                         

                                                   Αναχώρηση   27  Μαίου  2014

1.Τρίτη  27  Μαίου 14: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ

Συγκέντρωση  ώρα   12.00 στην Αθήνα   και  αναχώρηση  για  την  Πάτρα  με μία στάση καθ΄ οδόν  για καφέ  και ξεκούραση. Άφιξη,  επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.                                                                                      

2. Τετάρτη  28  Μαίου 14:ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ–ΜΕΤΑΠΟΝΤΟ– ΣΥΒΑΡΙΣ – ΙΠΠΩΝΙΟ

Πρωινή άφιξη στο Μπρίντιζι και αναχώρηση  για την κοιλάδα των τρούλων και το πανέμορφο Άλμπερομπέλλο. Απέραντοι ελαιώνες και δάση μας συντροφεύουν μέχρι να φθάσουμε σε ένα ιδιόρρυθμο χωριό. Ολόκληρος ο παλιός πυρήνας της μικρής πόλης, είναι τρουλόχτιστος. Καταστήματα κάθε είδους, καφέ για ξεκούραση, εργαστήρια τοπικών προϊόντων μινιατούρες τρούλων, χειροποίητα μικροτεχνήματα και γραφικά πλακόστρωτα, συνθέτουν την εικόνα του Άλμπερομπέλλο. Αναχώρηση για το  Μεταπόντιο, την πλούσια Αχαίκή αποικία, όπου ο Πυθαγόρας έζησε τα ώριμα χρόνια της ζωής του. Επισκεπτόμαστε το αρχαιολογικό πάρκο με τον ναό της Λακινίας  Ήρας και ακολουθώντας την γραφική παράκτια οδό, μπαίνουμε στην κοιλάδα της Σύβαρης,  της θρυλικής πόλης με την μεγαλύτερη χλιδή  στον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Επισκεπτόμαστε και ξεναγούμαστε στον  αρχαιολογικό χώρο. Δειπνούμε και διανυκτερεύουμε στο  Ιππώνιο, την γραφική αποικία των Λοκρών. (Πόλη  71.000 κατοίκων, κέντρο της ομώνυμης επαρχίας). Hotel 501 4**** superior.

3. Πέμπτη 29  Μαίου 14 : ΜΕΣΣΗΝΗ –  ΚΕΦΑΛΟΥ – Π  Α  Λ  Ε  Ρ  Μ  Ο

Προγευματίζουμε και  περνώντας τα στενά της Σκύλλας, ξεναγούμαστε  στο  ιστορικό κέντρο της Μεσσήνης. Βλέπουμε το Νορμανδικό Νουόμο, την αναγεννησιακή Φοντάνα του  Ωρίωνα, το Φλαμανδικό κωδωνοστάσιο, τα αναγεννησιακά και μπαρόκ μέγαρα του κέντρου. Λίγος χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για την Μεσαιωνική Κεφαλού. Η πόλη ξεχωρίζει για την ομορφιά της. Βλέπουμε τα βυζαντινά ψηφιδωτά στον ναό του Ρογήρου και  επισκεπτόμαστε τα μεσαιωνικά πλυντήρια. Χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθούμε στα γραφικά πλακόστρωτα, να ξεκουραστούμε και να γευματίσουμε. Αναχώρηση για το Παλέρμο όπου κατά την είσοδό μας, κάνουμε μια πανοραμική γνωριμία και ξεκινά η γνωριμία μας με την πρωτεύουσα της Σικελίας. Η πιάτσα Πραιτόρια και το Πραιτοριανό Μέγαρο, η Νορμανδική Μητρόπολη και οι τάφοι των Βασιλέων, η Μαρτοράνα με τα βυζαντινά ψηφιδωτά, αλλά και το περίφημο Nτουόμο του  Μονρεάλε, με τα περισσότερα ψηφιδωτά(6.350 τ.μ) μετά την Άγια Σοφία, βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής μας. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπο μέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.  Hotel  CRISTAL PALACE 4****  στο ιστορικό κέντρο της πόλης. .

4 .Παρασκευή  30  Μαίου  14 : ΕΓΕΣΤΗ   – ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑΣ –  ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ

Προγευματίζουμε στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την αινιγματική Εγέστη. Στις δυτικές εύφορες κοιλάδες της Τρινάκριας, ανάμεσα στο Πάνορμο, το Δρέπανο και τον Σελινούντα, οι Έλυμοι, εγκαταστάθηκαν και έχτισαν, άγνωστο πότε, πόλη  που το όνομά της το εμπνεύστηκε από την νύμφη Εγέστη  ή  ίσως από τον Τρώα  Αίγιστο. Ο ρόλος που διαδραμάτισε η πόλη αυτή  στους αιώνες που ακολούθησαν, υπήρξε καταλυτική για την τύχη της Μεγάλης Ελλάδας και της Ελλάδας ολόκληρης. Σήμερα απομένουν ένα θέατρο, από τα ωραιότερα του αρχαίου κόσμου και ένας επιβλητικός  δωρικός ναός. Ξενάγηση και ξεκούραση  στο  chalet της κοιλάδας. Αναχώρηση για τον  αρχαίο Σελινούντα. Ο Σελινούντας ήταν μία από τις σπουδαιότερες αποικίες των Μεγαρέων και διαθέτει ένα από τα πιο εκτεταμένα αρχαιολογικά πάρκα της Σικελίας. Επισκεπτόμαστε την ιερή κοιλάδα  με τους γιγάντιους ναούς, το οχυρωματικό τείχος και την ακρόπολη. Ελεύθερο γεύμα, επιλέγοντας από την πλούσια, παραδοσιακή κουζίνα του Σελινούντα. Χρόνος για  ξεκούραση. «Στην κοιλάδα του Σελινούντα παράγονται  εκλεκτά  κρασιά και η περίφημη  Μαρσάλα που  έχουμε  την  δυνατότητα να την δοκιμάσουμε» . Συνεχίζοντας επισκεπτόμαστε την ομορφότερη πόλη των θνητών κατά τον Πίνδαρο. Η  κοιλάδα των ναών του Ακράγαντα, οι ναοί της Ήρας, του Ηρακλή, των Διόσκουρων, του Διός, το μνημείο του Θήρωνος, το ρωμαϊκό γυμνάσιο, ο Τελαμώνας, είναι κεντρικά θέματα της ξενάγησής μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο  όπου δειπνούμε και διανυκτερεύουμε .  Hotel  4***

5. Σαββάτο 31  Μαίου 2014:  ΣΥΡΑΚΟΥΣΑΙ  -ΤΑΟΡΜΙΝΑ

Προγευματίζουμε και  αναχωρούμε για τις  Συρακούσες. Η ξενάγηση ξεκινά από τα ιστορικά λατομεία όπου βλέπουμε το αρχαίο θέατρο, τον κολοσσιαίο βωμό του Ιέρωνα και τις στοές των αιχμαλώτων με την θρυλική στοά του Διονυσίου {Σάτυρου}.Κατόπιν επισκεπτόμαστε το αρχαίο υδραγωγείο και τις χριστιανικές κατακόμβες.Συνεχίζοντας μεταφερόμαστε στην Ορτυγία, το νησάκι όπου ιδρύθηκαν οι Συρακούσες. Βλέπουμε την πύλη των Διονύσιων τειχών, το ναό του Απόλλωνος και τον μακροβιότερο λειτουργικό ναό  στον κόσμο, τον  ναό της Αθηνάς. Στην πηγή της Αρέθουσας ολοκληρώνουμε την ξενάγησή μας. Χρόνος ελεύθερος. Αξίζει  να περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της Ορτυγίας, να πάρουμε  αναμνηστικούς παπύρους και  απολαύσουμε  έναν καπουτσίνο  με  θέα το  ιστορικό μεγάλο λιμάνι. Το απόγευμα  επισκεπτόμαστε την κοσμοπολίτικη Ταορμίνα. Αξίζει να επισκεφθούμε το  αρχαίο θέατρο και ακολούθως να περιπλανηθούμε στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια με τα αμέτρητα, κάθε λογής καταστήματα. Η ομορφιά της Ταορμίνας, τα φυσικά της μπαλκόνια πάνω από το Ιόνιο και  απόλαυση ενός καφέ lungo, θα μας ξεκουράσουν. Χρόνος  για  περίπατο και αγορές. Τακτοποίηση στο στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.   PARK HOTELS  4**** superior  Taormina Mare – Naxos

6. Κυριακή  1  Ιουνίου 2014 :  ΡΗΓΙΟΤΑΡΑΝΤΑΣΛΕΤΣΕ

Προγευματίζουμε και περνώντας τα θρυλικά στενά της Σκύλλας και της Χάρυβδης, επισκεπτόμαστε το αρχαιολογικό Μουσείο της Μεγάλης Ελλάδος στο Ρήγιο. Τα εκθέματά του μας δίνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ακμής των ελληνικών πόλεων της κάτω Ιταλίας από το 8ο έως τον 3ο π.Χ αιώνα. Βλέπουμε τους Διόσκουρους, τους πίνακες των Επιζεφυρίων Λοκρών, τους ξακουστούς πολεμιστές του Ριάτσε, πλήθος αγγείων και κτερισμάτων, εξαρτήσεις οπλισμού, χρηστικά εργαλεία και κοσμήματα. Αναχώρηση  για το Salento.. Η διαδρομή γίνεται με στάσεις για ξεκούραση, αγορά τοπικών προϊόντων της Καλαβρίας και φαγητό. Eπίσκεψη στην πόλη του Τάραντα, την σπουδαιότερη αποικία των Σπαρτιατών στη δύση. Βλέπουμε  το Αραγωνικό κάστρο, την διώρυγα και την πρώτη μηχανική γέφυρα της Ευρώπης, την Τσιταντέλλα, το ναό του Διός και το μάρε πίκολο.. Συνεχίζοντας καταλύουμε στο ξενοδοχείο μας στο Λέτσε. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.  .   (Αξίζει ένας βραδινός περίπατος  στο κέντρο της πόλης.) Hotel 4* κεντρικό .

7. Δευτέρα  2  Ιουνίου 2014 :  ΛΕΤΣΕ  – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ  -ΠΛΟΙΟ

Μετά το πρωινό επισκεπτόμαστε αντιπροσωπευτικά  ελληνόφωνα χωριά (Κοριλιάνο, Στερνατία) όπου θα έχουμε την ευκαιρία  να  γνωρίσουμε  τους  ανθρώπους, να  πληροφορηθούμε για την ιστορία και τις παραδόσεις τους. Στα ελληνόφωνα  χωριά θα έχουμε  συνάντηση  με ανθρώπους που μιλούν την Γκρίκο, την τοπική διάλεκτο  και ξεναγούμαστε  στο κάστρο και στα παλιά υπόγεια ελαιοτριβεία1.Επιστροφή στο Λέτσε όπου κάνουμε ξενάγηση της πόλης. Στην πιάτσα Sant  Oronzo βλέπουμε το ρωμαϊκό αμφιθέατρο και στην Santa  Croce  θα δούμε το αποκορύφωμα του Μπαρόκ Λετσέζε. Η πόλη του Λέτσε είναι γνωστή για το ιδιόρρυθμο μπαρόκ της και χαρακτηρίζεται ως η Φλωρεντία του Νότου. Χρόνος ελεύθερος, στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Αναχώρηση για το  λιμάνι απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

8.  Τρίτη  3  Ιουνίου  2014:  ΠΑΤΡΑ  – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Πάτρα, αποβίβαση και επιστροφή στην Αθήνα.

Τέλος  της εκδρομής

 

 

 

     ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ                                                    ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

1 Μετακινήσεις με πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας    1.Εισιτήρια  εισόδων  στα μουσεία  και αρχαιολογικούς χώρους

2. Εισιτήρια πλοίου Ελλάδα – Ιταλία – Ελλάδα               2. Γεύματα  εντός των  πλοίων.

3. Επιλεγμένα ξενοδοχεία. 4*                                            3. Δημοτικοί φόροι

4. Ημιδιατροφή όπως  αναγράφεται στο ημερήσιο πρόγραμμα   .

5.  Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα

6. Φόροι λιμένων, διόδια αυτοκινητοδρόμων

7. Εισιτήρια FERRY BOAT, στενών Μεσσήνης

8. Φ.Π.Α, διόδια.

9. Έμπειρος συνοδός με  ειδικές γνώσεις της  χώρας

10. Ασφάλεια ταξιδιού.

11. Check point  εισόδων στις πόλεις.

 

 

 

 ΤΙΜΕΣ  (ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ  ΣΕ   ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ  ΚΑΙ  ΚΑΜΠΙΝΑ)

 

Ελάχιστη  συμμετοχή  30  άτομα

1.  Τετράκλινη  εσωτερική     600  ΕΥΡΩ     2. Τετράκλινη  εξωτερική   620 ΕΥΡΩ

3.  Τρίκλινη       εσωτερική    620  ΕΥΡΩ     4. Τρίκλινη  εξωτερική       635  ΕΥΡΩ

5.  Δίκλινη       εσωτερική      635  ΕΥΡΩ     6. Δίκλινη  εξωτερική         650   ΕΥΡΩ                           

Επιβάρυνση  για κράτηση μονόκλινου στα ξενοδοχεία  150  ΕΥΡΩ

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ. Το πρόγραμμα  μπορεί να  πραγματοποιηθεί και  με διαφορετική σειρά

 

 

                                 

 

 

 

Αρχείο