Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το εκλεκτό μέλος του Σωματείου των Φίλων του Νομισματικού Μουσείου, ο συλλέκτης Φρίξος Πιτσόπουλος.

Ο Φρίξος Πιτσόπουλος ήταν μέλος μας από το 2002,  άνθρωπος καλλιεργημένος,  λάτρης της ιστορίας και της παράδοσης, φανατικός συλλέκτης παλαιών αντικειμένων καθημερινής χρήσης (σφραγίδες άρτου, κλειδιά, νομίσματα κ. ά.) και άριστος γνώστης της ιστορικής τους αξίας,  μιλούσε πάντα γι’ αυτά με αγάπη και περηφάνια.

Ήταν άνθρωπος ευγενικός, δραστήριος , δημιουργικός και ακούραστος, πανταχού παρών στις εκδηλώσεις του Σωματείου, στις εκδρομές, στις διαλέξεις, στους αρχαιολογικούς περιπάτους με τον καλό το λόγο για όλους και για όλα και πάντα με το χαμόγελο στο καλωσυνάτο πρόσωπό του .

Είναι μια μεγάλη απώλεια για μας. Πραγματικά θα μας λείψει το αμείωτο ενδιαφέρον του για τις διαχρονικές αξίες της ζωής, η αρχαιογνωσία του, ο ενθουσιασμός του και η αγάπη του για την παράδοση, την ιστορία του τόπου μας, τα αρχαία μνημεία και τέχνεργα.

Την πλούσια συλλογή του σφραγίδων άρτου μπορεί κανείς να θαυμάσει στο Μουσείο Άρτου των Αλευρόμυλων Λούλη στο Κερατσίνι, οδός Σπετσών 1 (τηλ.  210 4090166, www.loulismills.gr) όπου με δική του πρόταση κάναμε τον χειμώνα του 2014 μία πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράζουν ειλικρινή  συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Αρχείο