Αγαπητοί Φίλοι,

Μαζί με τις καλύτερες ευχές μας για καλό Χειμώνα και ευτυχισμένη νέα χρονιά, σας στέλνουμε το νέο τριμηνιαίο πρόγραμμά μας ελπίζοντας στη δική σας ενθουσιώδη συμμετοχή.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 : Επίσκεψη στην έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο: « Ίασις. Υγεία. Νόσος και θεραπεία από τον Όμηρο στον Γαληνό», με ξενάγηση από αρχαιολόγο του Μουσείου. Δηλώσεις  συμμετοχής στην κυρία Μαρία Χωραφά, τηλ.:2107232987.  Συνάντηση στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου στην οδό Νεοφύτου Δουκα 4.

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων 25 άτομα.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου και ώρα 18.00: Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Ξενοδοχείο Radisson  Blu Park Hotel,  Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10. Θα προηγηθεί διάλεξη από τον Διευθυντή του Νομισματικού Μουσείου, κύριο Γεώργιο Κακαβά με τίτλο: «Αστρομαντεία, θρύλοι και παραδόσεις.  Η περίπτωση  των  φαρμακιδών της Υπάτης». Συμμετοχή 20 ευρώ το άτομο. Δηλώσεις  συμμετοχής ονομαστικά και με αριθμό τηλεφώνου, στην κυρία Μαρία Χωραφά, το αργότερο μέχρι δύο ημέρες πριν από την εκδήλωση, τηλ.:2107232987.

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00: Επίσκεψη στην έκθεση του Χριστιανικού και Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών με τίτλο: «Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος πριν από τον El Greco», με ξενάγηση από αρχαιολόγο του Μουσείου. Δηλώσεις  συμμετοχής στην κυρία Μαρία Χωραφά, τηλ.:2107232987.  Συνάντηση στην είσοδο του Μουσείου, Βασ. Σοφίας 22.

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων 25 άτομα.

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30:  Διάλεξη του διαπρεπούς νομισματολόγου και τ. Διευθυντού της Γαλλικής Σχολής κυρίου Olivier Picard  με θέμα: «Η πόλις και το νόμισμά της στην κλασική εποχή», στη μικρή αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρείας, Πανεπιστημίου 22.

 

ΜΑΡΤΙΟΣ

Σάββατο 7 Μαρτίου και ώρα 8.00:  Ημερήσια εκδρομή στην Αρχαία Επίδαυρο με ξενάγηση από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

Συμμετοχή για τα μέλη 20 ευρώ και για τα μη μέλη 23 ευρώ.

Αναχώρηση από την είσοδο του Πολεμικού Μουσείου, οδός Ριζάρη (σταθμός ΜΕΤΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ).

Δηλώσεις  στο ταξιδιωτικό γραφείο  ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ TRAVEL  (www.mavrogiannistravel.gr). Τηλ.:210 2911366, 210 2928965, 210 2223281.

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων 35 άτομα.

Τρίτη 17 Μαρτίου και ώρα 18.00: Επιγραφικό Μουσείο, κτίριο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, οδός Τοσίτσα 1 (παραπλεύρως του Αρχαιολογικού Μουσείου).

Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου . Η πρώτη κατά το Νόμο Γενική Συνέλευση, στην οποία προβλέπεται ότι δεν θα υπάρξει απαρτία, θα γίνει θεωρητικώς την Τρίτη 10 Μαρτίου.

Θα προηγηθεί ομιλία από την αρχαιολόγο κυρία Δημηλένα Λαδογιάννη με θέμα: «Η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα: ένα διαχρονικό ζήτημα».

Αρχές Μαρτίου θα σταλούν ειδικότερες  προσκλήσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

– Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι στο ΦΕΚ171/ 28-8-2014, δημοσιεύτηκε  το Π. Δ. αρ. 104 «Οργανισμός Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού», το άρθρο 10.1γ του οποίου ορίζει συγχώνευση του Επιγραφικού με το Νομισματικό Μουσείο. Στις 28 Οκτωβρίου εφαρμόστηκε η νέα διάταξη και τοποθετήθηκε  διευθυντής του ενιαίου Μουσείου ο κύριος Γεώργιος Κακαβάς. Μετά την εν λόγω μεταρρύθμιση ως έδρα του ενοποιημένου Μουσείου ορίστηκε το Ιλίου Μέλαθρον και μεταφέρθηκαν οι διοικητικές υπηρεσίες του Επιγραφικού στο ανωτέρω κτίριο. Αυτό το γεγονός είχε, δυστυχώς, ως συνέπεια τη μεταφορά του Γραφείου των Φίλων, μετά από  απόφαση της ενιαίας Διεύθυνσης του Επιγραφικού–Νομισματικού Μουσείου,

στο κτίριο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Επιγραφικού Μουσείου, στην οδό Τοσίτσα 1, παραπλεύρως του Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου και θα μας βρίσκετε κάθε Τετάρτη και ώρα  11-1400.

-Παρακαλούμε θερμά τα μέλη που δεν έχουν τακτοποιήσει τις συνδρομές τους, να φροντίσουν για το θέμα αυτό το συντομότερο δυνατό.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Φίλων

Αρχείο